Wednesday, August 24, 2016

BLOGGERS MEET-UP & Ex-VIETNAM FRENS GATHERING..

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. 

Moga sentiasa sihat, dilindungi & dirahmati Allah..

Last week memang sangat awesome.. Dapat jumpa bloggers I have known for beberapa tahun (macam dah lama sangat, tapi tak ingat), tapi tak pernah jumpa... Haaa the meeting of 1 blogger yg sangat tua & 2 bloggers yg sangat muda.. They're HANIS (love to read her journey/experience plus beautiful photos she captured in Czech + other parts of the world) & THE SINGING PILOT (love to see his amazing shots from the cockpit, TQSM for sharing those pictures)..  Handsome & comel adik2 I ni kan..!!


Thank You so much for your time guys.. Seronok dapat jumpa.. From alam maya to alam nyata.. To you both, "May your days be filled with happiness, success, great health & Rahmat Allah forever.."


Setapak..!! Dah habis Syawal namun tak salah kan kalau pi terjah kenkawan lama susah senang di Ho Chi Minh City dulu2..


Bandar Tun Hussin Onn..!! Kak Mai yg kurang sihat namun begitu dia sangat kuat.. Moga cepat sembuh & dipermudahkan semua urusan.. 


Tqsm Kiah beli banyak kuih dll.. Lama betul tak merasa limpahan macam2 kuih ni..


I ate a LOT.. SOTO AYAM..!!!


Sepang..!!! Melawat Pah yg juga kurang sihat tapi kuat semangat.. Banyak nya Pah masak..


Dalam pada kurang sihat, kami dijamukan dgn Mi Bandung dll yg sgt sedaappp.. Utk Pah, moga cepat sembuh & dipermudahkan semua urusan.. 

May our friendship last forever.. Aamiin..

Friday, August 12, 2016

PULAU LANG TENGAH.. LAST STROLL..

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. 

Moga sentiasa sihat, dilindungi & dirahmati Allah.. 

Day 3 & 4 in Lang Tengah.. Subhanallah mmg amazing cantik pulau ni..


Pagi yg indah..


On the to restaurant utk breakfast.. Alhamdulillah..


Cantik kan..


Apak, Aboy & Amoi to Dive Centre..


Omak back to the room..


Tak puas nak capture semua angle..


Kerepek Sagu, Dodol & Pisang Salai.. Semuanya fav..


View dari bilik..


Awesome..


Mencari makan malam.. Senja di tepian pantai..


More rooms di tingkat bawah..


The Restaurant..


Ada TV utk tengok news..


Nice kan..


Kami datang weekdays so belum ramai pengunjung.. Macam resort sendiri aje nyer wahahaa..


The day before last day.. Stroll to the other side of the island..


Ada 2 resort lain di sini.. Mahai lagi katanya tapi cantiikkkk..


Panjang beachnya & bersiiiihhhhh..


As always lah omak terkapai2 sorang kat belakang nak capture foto2..


Petang yg agak kelam tapi masih awesome..


Apak & anak apak..


Clear sangat airnya..


Rasa tak mau balik aje nyer..


Moga kita semua sentiasa menjaga kebersihan di mana jua kita berada.. 


He loves laut.. 


Bye bye Lang Tengah.. Heading back to the resort..


Us..


Last but not least kan.. Subhanallah..


Tempat dinner kami tiap hari.. Murah lagi dari resort lah..


Mee Goreng Mamak.. Sedaapp..


Sotong Bakar sgt awesome..


Nasi Goreng pon sedaapp..


3 resort yg masih beroperasi.. Alhamdulillah smooth semuanya..

Wednesday, August 10, 2016

PULAU LANG TENGAH UNDERWATER..

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. 

Moga sentiasa sihat, dilindungi & dirahmati Allah.. 

Menyambungi kisah kelana kami ke Pulau Lang Tengah sebelum puasa baru2 ini.. Credit to Apak, Aboy & Amoi for the pictures.. Subhanallah cantiknya dasar laut kita.. As always the omak dive on the bed in the room only wahahaahaa I like 10000x.. Masa utk berehat sepuasnya.. Bila lagi tau...

Biar gambar2 berbicara.. Simpan utk kenangan..