Wednesday, March 8, 2017

A Park Yang Awesome..

Alhamdulillah smooth Majlis Menyambut Menantu utk cousin kami 25 Feb lalu..

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. Moga sentiasa sihat, dilindungi & dirahmati Allah.. 


Jumaat malam kami sampai ke A Park, Puchong.. Tunggu aboy habis tuition..


My dear aunty, mak pengantin hat baju hijo tu..


Sama naik menggantung bunga.


Pengantin yg tak pernah duduk diam..


Pukul sekeping sebelum masuk tidur..


Pagi nan syahdu..


Aboy tunggu team leader bangun nak buat kerja..


Subhanallah cantik sungguh A Park ni persis Holland gitu..


Tak puas mata memandang..


Alhamdulillah dgn segala nikmat Allah..


Sunrise.. Best time for me..


Terbayang2 kalau lah tempat ni daku yg punya..


Subhanallah..


Aboy amik upah bawak sepupu2 kecik naik perahu..


Alhamdulillah dgn segala kurniaanNya yg memberi idea pada hamba2 yg serba kekurangan..


Boleh je sehari lepak sini tak buat apa2.. Tapi solat wajib tau..


Love this area too..


Cantik nyaaaaa..


Masya Allah..


Alhamdulillah wedding planner siap semuanya..


Simple tapi cantik.. I like..


Menanti tetamu..


Medan Makan..


Jambatan Kasih..


Cousin on duty menyambut tetamu2..


My uncle dgn ucapan Terima kasih yg terhingga pada semua yg terlibat esp yg sama datang meraikan..


Alhamdulillah & Congratulations to u both..!! Moga bahagia till Jannah..


Cucu cicit yg kepanasan terpaksa duduk dlm rumah.. Tempat besar takut tak terkawal movement hahaha duduk lah korang dlm rumah dgn bibik.. 


My big family..


Yang bertugas charge bateri sebentar.. Alhamdulillah food was awesome..


More anak cucu cicit Tokki Md Salleh..


Ya Allah.. Murahkan lah rezeki kami dgn kasih sayang semua ahli keluarga kami tanpa berbelah bahagi.. Kurniakanlah kami kesihatan yg baik & moga kami sentiasa dalam lindungan & RahmatMu Ya Allah.. Doa yg sama juga buat semua sahabat Blogger kami.. Aamiin..

Tuesday, February 14, 2017

UMRAH TRIP ~ Day 4 (Mekah)

Sebak sangat.. Subuh terakhir di Masjid Nabawi sebelum ke Mekah lepas Zuhur nanti.. 

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. Moga sentiasa sihat, dilindungi & dirahmati Allah.. 


Tak banyak snap photo.. Hanya mata & jiwa menjadi saksi..


Usai sudah solat Subuh.. Masing2 kembali ke tempat penginapan.. Breakfast juga kemas bag utk dikumpul & dibawa ke loby.. Juga menyiapkan diri dgn pakaian ihram utk menunaikan umrah setelah tiba di kota Mekah nanti..


Umrah lebih 20 tahun dulu, tiada lagi bangunan seumpanya ini..


Gersang tanahnya, namun ianya tanah yg melakar banyak sejarah Islam sebelumnya..


Masjid-u-Shajarah (mosque of the tree) is one of several Miqats (place where ihram is put on) for Muslims on pilgrimage to Mecca for umrahor hajj. Abar Ali is the name of a place where Masjid-u-Shajarah is situated, 7 km outside Medina in Dhul Hulaifah. (Wikipedia)


Usai Solat Dhuha.. Bir Ali juga nama diberi.. Tempat miqat bagi jemaah yg datang dari Madinah..


Snack utk dlm perjalanan ke Mekah.. 5-6 jam katanya.. Sedap..


Antara pemandangan dari dalam bas..


Sunyi je highway nya..


Berhenti di R&R utk solat jamak Zuhur & Asar..


Senibina lama, lokasi yg memang nya jauh dari bandar, di tengah2 tanah geraang umpamanya..


Juga berhenti utk makan tengahari.. Nasi Arab lah kita.. Yummeh sbb original dari sana.. Banyak tu utk satu portion, mmg kena kongsi..


The Restaurant..


Alhamdulillah smooth 6 hours journey & tiba di Mekah dgn rasa yg tak terkata bersyukurnya.. 1 bilik belum siap & it was ours.. Takpe no hurry.. Best dapat lepak kat lobby sambil borak2 dgn staff yg bertugas.. Banyak nya cerita, seronok dapat kongsi.. Sampai hotel masa tu dah azan Maghrib.. Kami dinasihatkan solat Maghrib & Isya juga makan dulu di hotel sebelum menunaikan Tawaf, Saie & Tahlul setelah jemaah usai Isya di Al Haram..


Alhamdulillah banyak nya menu utk dinner.. Semua sedap..


Dining area..


Lepas makan dah boleh naik bilik.. 4 of us.. Ok sangat dah tu, beg besar tolak bawah katil.. 


Subhanallah, Alhamdulillah, Allahu Akbar.. Tak terkata bila Kaabah di depan mata.. Menitik..